Як зробити сухофрукти з апельсину?

Сушений слайс апельсину готується кількома способами. Фрукт нарізають тоненькими часточками, потім сушать в электросушилке. Підійде і звичайна духовка: часточки розкладають на вкрите фольгою лист і сушать при температурі 75 градусів, періодично дістаючи і даючи охолонути.

Розкласти кружки цитрусових в один шар так, щоб вони не накривали один одного. Відправити лист в розігріту до 70-80 градусів духовку сушитися на 4-6 годин. Час сушіння апельсинів буде залежати від товщини самих фруктів та особливостей вашої духової шафи. Я сушила свої апельсини 4,5 години у газовій духовці.

Чим корисні сушені апельсини? Сушені апельсини містять клітковину, кальцій, фосфор, залізо, натрій, калій, вітаміни А, С та групи В. Вони мають жарознижувальні та протизапальні властивості. Підвищують імунітет, нормалізують тиск та покращують діяльність серця та нервової системи.