Як правильно зберігати холодець?

при кімнатній температурі холодець повинен зберігатися трохи більше доби; у холодильному відсіку з температурою 0… +4°С – не більше тижня.Oct 30, 2016

Охолоджувати і доводити страву до готовності краще на середній полиці холодильника, а застигає холодець зазвичай стільки ж, скільки варився. Застиглий жир з готового холодця найкраще зняти, якщо ви не видалили його раніше.

Скільки зберігається холодець Термін зберігання встановлює виробник, залежно від додаткових інгредієнтів. Термін зберігання домашнього холодця набагато менше – 3 доби. Будь-який додатковий інгредієнт – морква, петрушка, часник скорочує термін вживання холодця до 36 годин.

Отже, найголовніше – холодець можна заморозити, але якщо в його складі тільки натуральні інгредієнти, без додавання желатину або агар-агару. Спочатку потрібно приготувати сам холодець за будь-яким відповідним рецептом. Наприклад, цьому чи цьому. Розлити його по контейнерах і добре застигнути в прохолодному місці.