Як помирає сальмонельоз?

Вони не гинуть і під час консервації – за концентрації кухонної солі 2 – 18%. Згубною для сальмонел є висока температура – за 70 градусів вони гинуть упродовж 5 – 10 хвилин, кип’ятіння їх убиває миттєво.

Стійкість сапльмонел надзвичайно висока, вони залишаються життєздатними під час копчення, засолювання, однак гинуть під час кип’ятіння та за прямого впливу ультрафіолетового випромінювання.

Сальмонелу не вбити і не змити водою або мильною водою якщо завгодно.

Скільки триває інкубаційний період і як довго хворий заразний? Інкубаційний період при зараженні сальмонельозом коливається від 6 до 72 годин. Найчастіше симптоми проявляються через 12 – 36 годин. Навіть після зникнення діареї та біль у ділянці живота дорослі можуть бути заразними ще протягом 1 місяця.