Скільки за часом тушкувати лосось?

Залийте рибу водою так, щоб вона ледь покривала її, закрийте каструлю кришкою і варіть на слабкому вогні до повної готовності близько 20 хвилин.

Оптимальна готовність – внутрішня температура мінімум 45 °C, але не більше 60 °C. Якщо температура буде нижчою за 45 °C, то стейк із сьомги залишиться сирим. Вище 60 °C – риба буде сухою і жорсткою.

Треба врахувати по 5-8 хвилин запікання на кожен сантиметр. Таким чином стає зрозуміло, що відбивні з лосося треба запікати близько 15-20 хвилин у розігрітій до 180-200 градусів духовці, а лосося цілком запікають протягом 40-50 хвилин, щоб риба спеклася добре.