Чому треба їсти вчорашній хліб?

Коли хліб черствіє, його структура змінюється разом із корисними та шкідливими властивостями. За словами дієтолога, змінюється кислотність хліба. Тому вчорашній хліб або сухар буде кориснішим для шлунка.Mar 24, 2021

Черствий хліб корисніше свіжого Дієтичним хлібом вважається вчорашній хліб або спеціально підсушений, що має щадну дію на органи травлення. Секрет у тому, що при черственні хліб втрачає частину органічних кислот, які збудливо діють на слизову оболонку шлунка.

"Вважається що свіжий хліб має більшу кислотність. Тому при захворюваннях органів шлунково-кишкового тракту краще використовувати хліб, якому вже є вісім годин, або вчорашній хліб – для попередження загострень хронічних захворювань, того ж гастриту, виразкової хвороби», – сказала Черняєва в ефірі радіо Sputnik.

Підсушений хліб змушує організм витрачати велику кількість калорій, одночасно вони швидко залишають шлунок. Тому вони ще корисні при проблемах із кишечником. Шматочки хліба, підсмажені в тостері, без додавання олії, корисні і для тих, хто намагається схуднути.