Чим небезпечний розмарин?

У народній медицині розмарин використовують у разі порушення травлення, закрепів, здуття живота та діареї. Фахівці стверджують, що протизапальні та стимулювальні властивості активних речовин розмарину допомагають регулювати рух їжі в шлунково-кишковому тракті.

У чому шкода розмарину Є люди, яким варто зменшити кількість розмарину в стравах: вагітні жінки; ті, хто страждає на хворобу Крона, виразку шлунка чи коліт; гіпертоніки.

Дуже важливо, що розмарин не втрачає свого аромату при тривалій тепловій обробці, тому його можна додавати під час смаження, тушкування чи запікання продуктів. Розмарин додають у соуси та супи, а особливо добре він пасує до страв із сиру. Кілька листочків розмарину можна додати в десерт.