Як правильно розморозити заморожені овочі?

Дістаньте овочі або фрукти з пакета, перекладіть у миску та поставте на нижню полицю холодильника. Як правило, для повного розморожування відбувається за 10-12 годин. Поступове розморожування не дає продуктам виділяти надто багато соку та зберігає вітаміни. Не слід розморожувати овочі та під проточною водою.May 18, 2020

Перед приготуванням заморожені овочі необхідно відтанути. Причому метод розморожування буде відрізнятися в залежності від обраних овочів та рецепту. Але до будь-якого з них застосовується єдине правило – не опускати овочі у киплячу воду.

Головне – НЕ РОЗМОРОЖУВАТИ! У випадку з овочами це означає гранично швидко, інакше вони трансформуються в "кашу", потемніють, виникнуть огидний присмак і аромат. Заморожені продукти забороняється обполіскувати – вода вимиває вітаміни і губить їх смак.

Для правильної розморожування потрібен холодильник. Шматок м'яса поміщаємо у каструльку, лоток чи харчовий контейнер. Місткість з продуктом поміщаємо в холодильник. Якщо у вас агрегат із вентилятором у холодильній камері, ставимо ближче до вентилятора, якщо ні – то просто на далеку від морозильника полицю.